Регистрация

Пилешки руладини със спанак в кора



Пилешки руладини със спанак в кора
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2167

Пълнени пилешки гърди със спанак и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.03.2018

Пилешки вързопчета, които приличат на баница с пилешко филе и спанак, правят Лора и Стоян, като представят рецепта за пълнени пилешки гърди със спанак, сушени домати, бешамел и кашкавал. Но това не е всичко - месото се увива в добре намаслени кори за баница и така предотвратяваме риска да се развие или разтече при печене. Пък и имаме идеална хрупкава тестена коричка, попила сосовете от месото и кашкавала.

Започваме с плънката като съвсем за кратко запържваме листата спанак в масло и добавяме към тях чесън и наситнени сушени домати. След това пресипваме зелената смес в цедка, за да изкапе ненужната от нея течност. Преминаваме към направата на сос бешамел като разтапяме масло, запържваме в него брашно, после разбиваме с мляко и овкусяваме със сол, пипер и индийско орехче. Традиционният сос се обогатява с добавката на рендосан кашкавал и яйчен жълтък, които да послужат за спойка. Смесваме бешамела и спанака.

Пилешките гърди изтъняваме и овкусяваме със сол и пипер. След това разпределяме в тях спаначената плънка и завиваме рулца. Разтапяме масло на водна баня, мажем точена кора за баница с него, поставяме месото и завиваме. Как точно се прави - гледайте във видеото. Остава да намажем рулцата финално с масло, да ги подредим в тавичка и да ги запечем за 20-тина минути на фурна. А после можем да си хапнем, като сервираме основното в компанията на микс от листни зеленчуци.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта