Регистрация

Яхния със свинско, лук, домати и грах

Яхния със свинско, лук, домати и грах
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 152

Свински гулаш с мръвки и зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 650-700 г свинско
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 2 глави лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 3 червени твърди домата
  • 1 червена сладка чушка
  • 1,5 с.л. брашно
  • 1,5 с.л. доматен концентрат
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 600 мл вода
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сух кориандър (ако имате)
  • 2 дафинови листа
  • 80 г грах по желание
  • босилек или магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на хапки. Лука и моркова нарежете на кубчета, червената чушка на парчета, а доматите на по-малки парченца.

2. Сгорещете олиото на силен огън и запечатайте месото като разбърквате докато побелее от всички страни. Ще са необходими около 4 минути.

3. Добавете лука, пресирайте скилидките чесън, намалете огъня и гответе още 3-4 минути при периодично разбъркване.

4. Добавете моркова, чушката и доматите и гответе още няолко минути. Поръсете брашното и пържете още малко.

5. Прибавете доматения концентрат, солта и пипера и след като размешате добре, постепенно налейте топла или вряла вода. Изчакайте да кипне и добавете захарта, кориандъра и дафиновите листа. Оставете под капак за 5-8 минути.

6. Ако ще слагате грах, добавете го сега и гответе още 15 минути под капак. После поднесете топло с поръска от пресни листа подправки - босилек или магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта