Регистрация

Яхния от свинско с гъби в доматен сос

Яхния от свинско с гъби в доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1117

Свински хапки в доматен сос с гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг немазно крехко свинско месо - плешка или друго
  • 4 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • лют пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. млян кориандър, ако имате
  • 1 ч.л. кимион, ако имате
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. с връх сладък червен пипер
  • 500 г пресни печурки
  • 1 голяма червена и 1 голяма зелена чушка (а най-добре би било, ако си вземете 3 разноцветни калифорнийски чушки в пакет)
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 150-200 мл доматен сос или смлени домати от консерва (можете да ги минете с пасатор)
  • сол и пипер на вкус
  • листа магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на пържолки с дебелина около 1,5 см. Не начуквайте. Всяка пържолка можете да рарежете на парчета с големина колкото три средни хапки. След термичната обработка ще се посвият до идеалния размер. Прехвърлете месото в купа.

2. Поръсете с кимион, червен, черен и лют пипер, кориандър и сол. Разбъракйте с ръка. Залейте с олиото, разбъркайте отново и оставете настрана да се маринова докато приготвите останалите компоненти.

3. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци без да изтънявате. С лука и чушките направете същото.

4. Сгорещете на умерен огън добре голям сух тиган с незалепващо покритие. След това изсипете месата с все отделилите се от тях сос и мазнина при мариноването и оставете да се готвят за по 8 минути от страна.

5. Намачкайте чесъна върху мръвките след като вече са изтекли техните 16 минути. Бъркайте 1-2 минути. Добавете лука и бъркайте още минута. След това оставете да се готви 3 минути като намалите леко огъня.

6. Добавете и чушките, гответе 3 минути и оставете без надзор за още 3 минути. Ако загаря, намалете котлона.

7. Прибавете и гъбите. Бъркайте 4 минути, сложете капак и оставете за още 2 минути.

8. Залейте с доматения сос, прибавете още сол и пипер на вкус и щипка захар за регулиране на киселинността. Изчакайте да закъкри и сложете капак за 6-8 минути.

9. През това време наситнете листа магданоз. След като ястието е готово разпределете в индивидуални порции и поръсете с магданоз. Поднесете с хляб за топкане на соса, бял ориз или картофено пюре.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта