Японски салатен дресинг
Лесно | Порции 3-6
| Видяна: 3166
Салата от моркови и маруля със сусамов дресинг с мирин.
Необходими продукти:
- ¾ ч.ч. червен мисо сос (продава се в магазините за азиатски хранителни продукти)
- 3 с.л. захар
- 3 с.л. мирин (оризово вино - разпространено е в широката хранителна верига)
- 2 с.л. гореща вода
- 2 ч.л. светъл соев сос
- ¼ ч.л. сусамово олио
- 1 с.л. печени сусамови семена
За салатата:
- ½ салата айсберг, накъсана
- 1 морков, тънко нарязан
Начин на приготвяне:
1. В малка купа, смесете мисото и захарта.
2. Прибавете мирина, водата, соевия сос, сусамовото олио и семената.
3. Разбъркайте много добре.
4. Полейте айсберга и нарязаните моркови и разбъркайте, за да се покрият хубаво с дресинга.
5. Поднесете.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, вода, захар, мисо, моркови, оризово вино, салата айсберг, светъл соев сос, сусамово олио
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ