Регистрация

Ягодово желе с извара и плодове

Ягодово желе с извара и плодове
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1764

Крем от извара с плодове и желирана основа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г ягоди (може да използвате и замразени или да замените с малини или боровинки)
  • 30 г пудра захар + 2 с.л.
  • 1 пакет плодово желе (същият плод, който използвате и за топинга - ягода, малина или боровинка)
  • 300 г извара
  • 1 пакет ванилова захар или ванилова есенция
  • 3 с.л. сметана или високомаслено мляко
  • 100 мл вода
  • 10 г желатин
  • 80-100 г ядки по избор

Начин на приготвяне:

1. Пригответе пакета желе според описанието на опаковката и след като е готово, но още топло, го разлейте в чаши за десертчета или стъклени коктейлни чаши.

2. След това приберете съдовете в хладилника, като можете да ги сложите под наклон, за да се получи красива диагонална украса когато се стегне желето. Изглежда много ефектно.

3. Изварата намачкайте или минете през гевгир, за да стане гладка. Добавете пудра захарта. Ако искате кремът да е още-по сладък, увеличете количеството захар според вкуса си. Добавете сметаната (млякото) и ванилията и разбъркайте.

4. Сипете желатина в малко хладка вода докато набъбне, след това го разбийте в 100 мл много топла, но не вряща вода докато се разтвори. Охладете леко и смесете с изварата.

5. Пресипете желираната извара върху вече стегнатото желе в чашите и заравнете с обратното на лъжица. Приберете обратно в хладилника.

6. Плодовете и останалите 2 с.л. пудра захар пюрирайте заедно в блендер. Готовият сироп разпределете на върха на сладкишите в чаша.

7. Смелете или счукайте ядките и поръсете с тях на финала. Можете да украсите с листенца прясна мента непосредствено преди поднасяне или да нарежете кубчета пресни плодове за финал.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта