Регистрация

Ябълки с орехи, стафиди, мед и канела

Ябълки с орехи, стафиди, мед и канела
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 514

Печени ябълки с плънка от ядки, сушени плодове и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ябълки
  • 50 г стафиди
  • 30 г орехи
  • 40 г масло
  • 1 ч.л. (равна) канела
  • 1 с.л. с връх захар
  • 3-4 с.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Накиснете стафидите във вряла вода за 15-тина минути. След това отцедете от водата и леко подсушете със салфетка или домакинска хартия. Нарежете с нож и прехвърлете в купичка.

2. Нарежете на парченца и орехите и ги добавете при стафидите. Поръсете захарта и кафявата захар и разбъркайте.

3. Маслото разтопете.

4. Разполовете ябълките без да ги белите. Предварително можете да измиете много добре, за да не остават химикали по кората. Всяка половинка почистете внимателно от "дупенцето" и дръжката. С чаена лъжкчка изгребете неядливата сърцевина с малка част от останалата сърцевина.

5. Подредете ябълките с издълбания отвор нагоре върху хартия за печене в тава и сипете малко вода на дъното - дори не трябва да го покрива плътно. Разпределете сместа с ядки и сушени плодове в отворите на ябъките. Отгоре сипете по 1 ч.л. разтопено масло.

6. Пъхнете плодовете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути - следете - всеки сорт се пече за различно време. Ябълките трябва да се посгърчат, но не чак да се разкашкат.

7. След изваждане от фурната сложете по 2 половинки в порция и покапете с мед. Вкусни са както топли, така и студени.

 

Източник: YouTube/Вкусньiе идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта