Регистрация

Ябълки с карамелена коричка и ядки

Ябълки с карамелена коричка и ядки
Средно   |   Порции 6-8 броя   |   Видяна: 1051

Карамелизирани ябълки на клечка с коричка от карамел и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. захар
  • 1/4 ч.ч. мед
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 3 с.л. масло
  • ванилов аромат
  • щипка сол
  • натрошени ядки от вид по желание (най-хубаво става с крокант)
  • ябълки (с по-малки ще ви е по-лесно)
  • шишове, клечки за сладолед, вилици или каквото друго желаете да използвате за набождане

Начин на приготвяне:

1. В касерола смесете захарта с меда и водата и ги пуснете на умерен огън да кипват докато захарта се разтвори и сиропът стане хомогенен. При нужда размешвайте.

2. Махнете от огъня, добавте маслото, ванилията и солта и разбъркайте.

3. Ябълките измийте и подсушете с кърпа още докато кипва сладкият сироп. След това си ги набодете с избраната от вас дръжка. Подредете върху силиконова подложка.

4. Натапяйте и овалвайте ябълките в сместа, след това редете върху силикона.

5. Щом съвсем малко се позатегнат, оваляйте в натрошени ядки или крокант и върнете по местата докато карамелът се стегне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
3
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта