Ябълки с карамелена коричка и ядки
Карамелизирани ябълки на клечка с коричка от карамел и ядки.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. захар
- 1/4 ч.ч. мед
- 1/2 ч.ч. вода
- 3 с.л. масло
- ванилов аромат
- щипка сол
- натрошени ядки от вид по желание (най-хубаво става с крокант)
- ябълки (с по-малки ще ви е по-лесно)
- шишове, клечки за сладолед, вилици или каквото друго желаете да използвате за набождане
Начин на приготвяне:
1. В касерола смесете захарта с меда и водата и ги пуснете на умерен огън да кипват докато захарта се разтвори и сиропът стане хомогенен. При нужда размешвайте.
2. Махнете от огъня, добавте маслото, ванилията и солта и разбъркайте.
3. Ябълките измийте и подсушете с кърпа още докато кипва сладкият сироп. След това си ги набодете с избраната от вас дръжка. Подредете върху силиконова подложка.
4. Натапяйте и овалвайте ябълките в сместа, след това редете върху силикона.
5. Щом съвсем малко се позатегнат, оваляйте в натрошени ядки или крокант и върнете по местата докато карамелът се стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ