Регистрация

Чешка супа Дробчета



Чешка супа Дробчета
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1161

Еквивалент на супа топчета с кюфтенца от пилешки дробчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бързо, лесно и вкусно готвим с Ути Бъчваров една различна бистра супа с домашен бульон, в който плуват рендосани зеленчуци и мини кюфтенца от пилешки дробчета с дъх на майоран. Ако искате да разнообразите домашните супи, които обикновено приготвяте, това е великолепна идея да сготвите нещо вкусно и различно, съобразено с чешката класика.

Първо в тенджера се пускат да врят кокали с костен мозък, пилешки бутчета, зърна бахар и черен пипер и половин главичка лук. След много време къкрене на умерен огън, се получава ароматен бульон. Той се прецежда, а месото от бутчетата се отделя и нарязва. А докато бульонът е врял, готвачът не е седял със скръстени ръце. Защото за рецептата трябва да се рендосат мрков и глава целина и да се смелят пилешки дробчета през месомелачка. Каймата от дробчетата се смесва с масло, чесън, майоран, сол и пипер, яйце и галета.

Прецеденият бульон се връща обратно в тенджерата на огъня, а с две чаени лъжички от каймата се правят кюфтенца, които се пускат да врят в бульона. Добавя се пилешкото месо и рендосаните зеленчуци. Овкусява се още веднъж със сол и пипер и се оставя да поври 15-тина минути. А после е готово за сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта