Регистрация

Млечна крем супа с дроб

Млечна крем супа с дроб
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1221

Супа с дробчета, мляко и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г черен дроб или пилешки дробчета
  • 600 мл пилешки или телешки бульон
  • 1 морков
  • 1 голяма глава лук
  • 2 с.л. брашно
  • 80 г масло
  • 2 с.л. олио или друг вид растителна мазнина за готвене
  • 250 мл мляко
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз за поднасяне
  • 2 жълтъка за застройка

Начин на приготвяне:

1. Дроба или дробчетата нарежете на парченца, моркова рендосайте на едро ренде, а лука наситнете.

2. В тенджера сгорещете растителната мазнина и запържете в нея лука до продзрачност. Добавете морковените стърготини, гответе 2-3 минути и след това добавете 30 г от маслото и дробчетата. Пържете докато дробът се запечата.

3. Налейте бульона и оставете да къкри 8 минути. След това пюрирайте супата.

4. Налейте 200 мл от млякото и оставете да кипне на слаб огън.

5. В купа смесете брашното, жълтъците и останалите 50 мл мляко. На тънка струйка през цедка налейте в супата. Подправете със сол и пипер на вкус. Оставете да заври и да покъкри 3-4 минути.

6. Махнете от огъня и пуснете бучката студено масло в супата. Разбърквайте докато се разтопи.

7. Поднесете с пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта