Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 15, част 3



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 15, част 3
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1132

Николай Ишков посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 13, епизод 15

Излъчен на 17.06.2019

Трета част

Домакин Николай Ишков

Актьорът Ники Ишков наготви с табиета, но и с помощ от сина си и готвач от заведението, където ще посрещне гостите си. Макар и кулинарията да не е слна страна на домакина, оказа се, че с него в кухнята винаги е весело и цари арт настроение. Табиетлийското отношение на Николай се пренесе и в идеята за гостите му, с които реши да сподели любими храни и спомени от детството.

Началото е поставено от тост с пенливо вино. Ева Пърмакова отказва напитката, защото е непълнолетна, но после се съгласява на глътка за сплотяване с компанията. Салатата е обикновена, но поднесена по оригинален начин. Йоко я определя като семпла и малка. Но следващото ястие връща всички в милите спомени. Това са морски черешки или иначе казано панрани коктейлни скариди, които едно време се продаваха в хартиена фунийка из курортите по Черноморието. Макар и семпло, мезето е особено стойностно и полято с подобаващо вино.

За предястие Николай Ишков сервира агнешки език с розмарин върху канапе от коприва със зеленчуци. Някои от гостите за първи път опитват агнешки език. Други се заблужадават, че това е основно, но всички са единодушни в мнението за разкошния вкус. Е, има и основно - пържен калкан с гарнитура от картофена салата. Вече храната идва прекалено тежко, затова "ядливата" атмосфера се разнообразява със сладки приказки.

Домакинът разказва за миналото си и биографията на Маркес, както и за забавните си отношения с Пената. А през това време в стомасите се отваря още място за довършване на порциите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3:30 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта