Регистрация

Цитрусова торта с целувчени блатове



Цитрусова торта с целувчени блатове
Трудно   |   Порции 16   |   Видяна: 1678

Торта със сметана, цитрусов крем и украса от горски плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.07.2018

Торта Павлова или торта с два вида крем, плодове и бял шоколад правят Лора и Стоян, за да представят оригинална рецепта за торта, създадена в името на знаменитата руска балерина Анна Павлова. Сладкишът представлява основа от целувчени блтове, пласт от цитрусов крем с нишесте и яйца, ред сметана с бял шоколад и украса от дребни плодове с мента и още бял шоколад.

Първо се прави основата като се разбиват белтъци на сняг, овкусяват се с щедро количество пудра захар, фиксират се с оцет и се добавя брашно. Изпича се голям кръгъл блат с вдлъбнатина, като се готви продължително време на слаба фурна.

За цитрусовия крем се разбъркват портокалов и лимонов сок с портокалови и лимонови кори. Добавя се яйце, захар и нишесте и се подгрява постепенно при непрестанно бъркане докато се получи гъст жълтеникав крем. Маха се от огъня, добавя се студено масло и се разбърква. Охлажда се като се бърка периодично, за да не хване кора. Излива се върху охладения блат.

А докато чакаме изстиването, разбиваме сметана с ванилова захар и я обогатяваме с парченца бял шоколад. След това я изсипваме върху първия крем. На финала сладкишът се украсява с ягоди, малини, къпини и боровинки. Поръсва се с още бял шоколад и се боцват няколко листенца мента за аромат и допълнителен разкош.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта