Регистрация

Торта с ягоди и кленов сироп

Торта с ягоди и кленов сироп
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 3034

Домашна торта с ванилия и плодова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 1/2 ч.ч. масло, размекнато
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. ванилия
  • 2 яйца
  • 1 1/4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер

За глазурата от кленов сироп:

  • 1/2 ч.ч. кленов сироп
  • 1 белтък, разбит
  • пресни ягоди, нарязани на филийки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 175˚С.

2. Разбийте на крем маслото и захарта.

3. Прибавете ванилията и яйцата. Разбъркайте хубаво.

4. Прибавете брашното и бакпулвера.

5. Изсипете във форма за торта и печете 25 мин.

6. Кипнете кленовия сироп до нишковидна косистенция.

7. Разбийте белтъка на сняг и го прибавете към кленовия сироп.

8. След като извадите блата от фурната, махнете формичката и оставете да се охлади.

9. Подредете ягодите върху блата.

10. Изсипете отгоре кленовия сироп и тортата е готова за сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта