Регистрация

Фишбургери с азиатска нотка

Фишбургери с азиатска нотка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1449

Рибни сандвичи с готови хлебчета за бургери.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 грама филе от сьомга (или друг вид крехко рибно филе) без кожа
  • 4 с.л. соев сос
  • 4 стръка ситно нарязан пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • кората и сока на един лимон
  • 1 с.л. растителна мазнина
  • 4 питки за хамбургери
  • 4 с.л. майонеза
  • 2 ч.л. уасаби паста или горчица
  • малко рукола, айсберг, маруля или друг зелен листен зеленчук, който имате под ръка

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибното филе на кубчета и заедно с лука, соевия сос, сока и кората на лайма го пасирайте в кухненски робот. Не го смилайте на паста, нека просто каймата и овкусителите се смесят и спрете.

2. Оформете 4 плоски кюфтенца с дебелина около 2 см. и диаметър приблизително равен на този на питките. Сложете ги да се стегнат в хладилника.

3. Запържете кюфтенцата двустранно в съвсем малко мазнина.

4. Разрежете питките на две през средата по ширина и ги пекнете на сгорещения тиган.

5. Намажете капачетата отвътре с горчица или уасаби, дъната с майонеза. Сложете листните зеленчуци в дънцето, върху тях поставете кюфтето от риба и захлупете с шапчиците.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 50
  2. елен
  3. CA
  4. сол
  5. иран
  6. звездев
  7. 150
  8. СЃ
  9. хапки
  10. Food

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта