Регистрация

Уок с пилешко, нудли и зеленчуци

Уок с пилешко, нудли и зеленчуци
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 693

Пържено пилешко с китайски спагети, зеленчуци и терияки сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г нудли от вид по избор - можете да си вземете поевропейчените пшеничени или да заложите на по-азиатски стил като се спрете на соеви, оризови или други
  • 1 ч.л. царевично нишесте + 90 мл вода
  • 1 ч.л. сусамово олио (може да замените с обикновено или зехтин за готвене)
  • 2 с.л. соев сос
  • 4 с.л. терияки сос
  • парче от корен джинджифил (около 15-20 грама)
  • 3 с.л. олио
  • 3 скилидки чесън
  • 1 неголяма глава лук
  • 300-350 г пилешко филе
  • 1 морков
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 стрък пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Нарежете си продуктите. Пилешкото месо - на лентички, лука - на полумесеци, миркова и чушката - на тънки гредички, джинджифила - на много тънки стърготини, чесъна - на ситно, пресния лук - косо на тръбички.

2. Пригответе си соса като смесите нишестето с водата и добавите сусамовото олио, соевия сос и териякито.

3. Сварете нудлите според инструкциите на опаковката.

4. Докато се готвят вземете тиган тип уок или много голям тиган и сгорещете олиото на силен огън.

5. Запържете чесъна и джинджифила за 1 минута, добавете лука и гответе и бъркайте 2 минути. Прибавете моркова и чушката и гответе още 2-3 минути.

6. Вкарайте пилешкото месо, намалете леко огъня и гответе 4-5 минути докато прецените, че е почти готово.

7. Отцедете нудлите хубаво от водата на варенето и прибавете в тигана. Залейте със соса и гответе при нежно размешване 4-5 минути.

8. Поръсете с пресния лук, изключете котлона и оставете ястието на него още 1-2 минути като нежно размешате, за да не накъсате нудлите.

9. Поднесете. По желание можете да поръсите с малко бял сусам.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта