Регистрация

Традиционно къри с пилешко и домати



Традиционно къри с пилешко и домати
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 815

Индийска рецепта за пилешко с подправки и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитна индийска манджа с пилешко - това представялва пилешкото къри, което по традиция се прави или в доматен, или в млечен сос (кисело или растително мляко). В тази рецепта на Всегда Вкусно кърито е на доматена основа с лук и ухае на микс от индийски подправки - джинджифил, кардамон, къри, гарам масала, кориандър. Не е тайна, че кърито и гарам масалата сами по себе си представляват миксове от сушени билки, така че в ястието има богата палитра от аромати.

Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в мазнина. Към него се добавят пресни чесън и джинджифил, люто чушле и нарязани домати на кубчета. Задушава се отново. Подправя се с черен пипер, чили, къри и джиднжифил на прах, добавят се дафинови листа, семена кардамон и зърна черен пипер. Посолява се. Следва в ястието да влязат пилешки филета, нарязани на едро, а щом закъкрят, да се добавят 2 с.л. гарам масала. Разбърква се хубаво, залива се с вода или пилешки бульон и се оставя да се готви под капак за 15-тина минути.

В готовото ястие се добавя наситнен пресен кориандър. Тъй като билката не се продава навсякъде из магазините за зеленчуци, можете да я замените с връзка свеж магданоз. Разбърквате, изчаквате да кипне под капак и е готово за махане от огъня. Сервира се топло, по желание с къшей хляб за топкане на соса. Списък с точните продукти и стъпки на направа вижте ТУК, а във видеото по-горе можете да наблюдавате процеса на готвене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта