Регистрация

Тилапия с цитрусова баня кауда

Тилапия с цитрусова баня кауда
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2986

Тилапия с портокал и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. неосолено масло
  • 2 с.л. зехтин Extra Virgin
  • 2 ч.л. зехтин Extra Virgin
  • 1 1/2 ч.л. счукан чесън
  • сушен босилек, на вкус
  • кората и сокът на 1 мандарина
  • 1 ч.л. портокалова и лимонова кора
  • 4 филета тилапия без кожата
  • сол и прясно смлян пипер
  • органично царевично брашно

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете масло и 2 с.л. зехтин в средна тенджерка на средно-слаб огън, докато маслото се разтопи и като разбърквате често. Добавете чесъна и гответе още 30 секунди.

2. Свалете от огъня и прибавете изстискания сок от мандарината, босилека, лимоновата и портокаловата кора. Подправете на вкус със сол.

3. Загрейте предварително фурната до 190ºС. Намажете рибата и от двете страни с останалите 2 ч.л. зехтин Extra Virgin. Поръсете със сол и пипер. След това поръсете с царевичното брашно, така че да покрие съвсем леко филетата. Печете 10 мин.

4. Полейте със соса и печете още 2 мин., след което може да сервирате.

 

 

Източник: opensourcefood.com

  

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта