Регистрация

Тестени кошнички с кайма

Тестени кошнички с кайма
Средно   |   Порции 20-тина хапки   |   Видяна: 1759

Пържени пирожки с плънка от месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 1 яйце
  • 200 мл кисело мляко
  • 100 мл вода
  • 1/2 пакет суха мая
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. олио

За плънката:

  • 500 г кайма
  • 2 глави лук
  • сол, пипер и кимион на вкус
  • 2-4 скилидки чесън
  • магданоз
  • стабилно количество олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Изсипете каймата в купа. Отогоре добавете наситнените лук и магданоз и намачкания чесън. Овкусете с подправки и приберете в хладилника да се маринова.

2. Пресейте брашното в тава, добавете маята, захарта, яйцето, млякото, мазнината и водата. Месете до получаването на гладко и еластично тесто. Ако се лепи прекалено, добавете още малко олио. Щом спре да се цепи и лепи, намазнете и приберете в купа да втаса. Покрийте с кърпа или стреч фолио.

3. Когато тестото удвои обема си, го премесете и разделете на 20 топки. Всяка от тях разточете на тънка кора.

4. Върху кората разпределете плънката, като не слагате до края. След това с пръсти започнете да оформяте вързопчета така, че да остане дупка в средата.

5. Можете да намажете тестото с жълтък и да подредите кошничките в тава, след което да запечете на 180 градуса за около 40 минути. Така става по-здравословно. По-вкусно е обаче да изпържите пирожките.

6. За целта в малка тенджерка сгорещете доста олио. Пускайте пакетчетата така, че почти да потънат в мазнината. С лъжица заливайте изплувалите части от пирожките, за да могат да се опържат.

7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Хапките стават доста мазнички.

8. Затова си ги поднесете с прясна салата, но не пропускайте и някакъв сос за потапяне. Кетчуп и барбекю се връзва перфектно. Ако въобще не ви пука за талията, можете да сервирате с майонеза.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта