Регистрация

Терияки сьомга с броколи и моркови

Терияки сьомга с броколи и моркови
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 616

Печена сьомга със зеленчуци и азиатски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 парчета сьомга по около 150-200 грама всяко
  • 400 г розички броколи
  • 2 моркова
  • 3 с.л. зехтин
  • 2/3 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 50 г кафява захар мусковадо (или друга кафява захар по избор)
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. семена бял сусам
  • пресен или див лук за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Морковите обелете и нарежете на кръгчета с дебелина около 1,5 см.

2. Розичките броколи измийте.

3. Смесете зеленчуците в купа, полейте със зехтина, овкусете със сол и пипер и разбъркайте. Прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене, като ги разстелите така, че хем да са плътно, хем да не се застъпват.

4. Сьомгата обтрийте с малко сол и пипер и сложете да легне върху зеленчуците с кожата надолу.

5. В купа смесете кафявата захар с меда, соевия сос и сусама. Вече имате вариант на терияки сос. Него разпределете щедро върху парчетата сьомга.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 12 минути.

7. Поднесете рибата върху канапето от зеленчуци, като по желание можете да поръсите с нарязани косо пера див или пресен лук.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта