Регистрация

Сьомга с хрупкава коричка

Сьомга с хрупкава коричка
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 7594

Сьомга с хрупкава хрянова коричка и печени картофи с розмарин

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г филе от сьомга
  • 3 с.л. масло
  • 4 с.л. хрян
  • 1/2 ч.ч. прясна галета
  • сол (не много)
  • пипер
  • зехтин
  • сладка чушка
  • 3 чери доматчета
  • шепа спанак
  • шепа гъби по избор

За картофите:

  • 200 г малки картофи, нарязани на 1/2
  • 4 стръка пресен розмарин
  • сол и пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Филето трябва да е много добре обезкостено.

2. В малка купа разбийте на крем маслото и хряна с помощта на лъжица. Прибавете галетата и разбъркайте хубаво.

3. Покрийте много добре сьомгата с така получената смес, като, ако се наложи, притиснете хубаво с ръце.

4. Загрейте предварително грила на фурната. Сгорещете олио в незалепващ тиган и сложете парчетата сьомга да се запържат на средно-силен огън докато покафенеят отдолу. След това ги сложете във фурната и печете 3-4 мин. или до златисто-кафяво отгоре. Дръжте на топло във фурната до сервиране.

5. Задушете сладката чушка, доматите и гъбите в мазнината от сьомгата . Прибавете сол и пипер на вкус и накрая сложете спанака. Подредете това като основа в чинията за сервиране, върху която да сложите сьомгата.

На картофите:

1. Загрейте предварително фурната дo 200ºС.

2. Нарежете картофите и ги сложете в тавичка за печене. Поръсете с накъсан наедро розмарин, със сол и пипер на вкус, както и със зехтин. Разбъркайте хубаво, за да поемат картофите всички тези аромати и ги сложете във фурната.

3. След 30 мин. извадете от фурната и отново разбъркайте. Продължете с печенето докато покафенеят и омекнат напълно. Поднесете веднага, като гарнитура към сьомгата.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта