Регистрация

Телешко с гъби и лук по азиатски

Телешко с гъби и лук по азиатски
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1348

Телешки филенца в соев сос с лук, печурки, чушки, джинджифил и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко
  • 100 мл соев сос
  • 6 с.л. олио
  • 1 ч.л. захар и 1 с.л. захар
  • 2 с.л. царевично брашно
  • 1-2 глави лук (зависи от големината)
  • 2 зелени сладки чушки
  • 250 г пресни печурки
  • 20 г корен джинджифил
  • 4 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на лентички с дебелина около 1 см. и дължина около 6 см. Прехвърлете в купа, залейте със 70 мл соев сос, добавете 2 с.л. олио, разбъркайте и поръсете с 1 ч.л. захар и 2 с.л. царевично брашно. Разбъркайте и оставете настрана докато сте готови с нарязването на останалите продукти.

2. Почистете и нарежете гъбите на тънки полумесеци. Чесъна намачкайте на паста, джинджифила рендосайте на ситно ренде, зелените чушки нарежете на полумесеци, както и лука.

3. Сгорещете 2 с.л. олио и запържете половината от месото на силен огън от всички страни за по около минута. Прехвърлете в купа. Добавете още 1 с.л. олио и запържете и останалите мръвки. Прехвърлете при първата част.

4. Добавете 1 с.л. олио в тигана и изсипете лука. Нека огънят си остане силен. Гответе и бъркайте до съвсем леко позлатяване. Добавете чушките, гответе още 2 минути, залейте с 30 мл соев сос, поръсете с 1 с.л. захар и разбърквайте в продължение на минута.

5. Прибавете гъбените полумесеци, гответе 2 минути, добавете чесъна и джинджифила и разбъркайте добре.

6. Върнете месото в ястието и размешайте. Изключете котлона и оставете на него тигана за още 2 минути, докато нарежете косо на тръбички от по 5-6 см. пресния лук.

7. Хвърлете лука в тигана, разбъркайте финално и можете да сервирате.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта