Телешки стек с доматен сос
Средно | Порции 4
| Видяна: 3914
Бифтек с шунка, моцарела и доматен сос.
Необходими продукти:
- 4 телешки стека
- 1 скилидка счукан чесън
- фино нарязан магданоз
- 1 разбито яйце и галета за панировката
- олио за пържене
- 4 резена шунка и 4 филийки моцарела
- 1 опаковка доматено пюре
- 2 зрели домата, нарязани на филийки
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Начукайте месото с чукче за пържоли.
2. Сложете готовите стекове в купа.
3. Овкусете с чесън, магданоз, сол и смлян черен пипер на вкус.
4. Покрийте купата с фолио.
5. Сложете я в хладилника за 1 час или повече.
6. Потопете стековете в яйце и покрийте с галета.
7. Изпържете ги в сгорещеното олио до златисто-кафяво.
8. Сложете така запържените бифтеци в тавичка.
9. Върху всеки сложете резен шунка и резен моцарела, а между тях - резен домат.
10. Изсипете доматеното пюре върху всичко това.
11. Накрая покрийте с настърган пармезан и сложете във фурната да се разтопи.
Най-важните съставки
говеждо месо, домат, доматено пюре, магданоз, настърган пармезан, олио, телешки котлет, телешко, чесън, шунка, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ