Регистрация

Тамали със свинско

Тамали със свинско
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3595

Свинско, обвито по испански в царевична изненада.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За свинското:

  • 500 гр свинско филе
  • люта подправка
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 среден домат
  • 2 пресни чушлета халапеньо
  • 1/2 глава лук (нарязан)
  • 3/4 ч.ч. вино за готвене
  • 1 ч.ч. вода

За тамалите:

  • 3 ч.ч. царевично брашно
  • 1 кочан царевица, необелен
  • 3 с.л. масло
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. червен пипер
  • 3 ч.ч. вода
  • сушени люспи от царевични кочани

Начин на приготвяне:

На месото:

1. Мариновайте свинското за една нощ с чесън, лютата подправка и соев сос. Можете да го надупчите с вилица или да направите малки нарези с нож, за да поеме по-добре ароматите.

2. Намажете домата и халапеньото с малко олио и ги изпечете на 180°С за 15 мин.

3. Сгорещете олио в тиган и запържете на силен огън месото до покафеняване.

4. Извадете месото от тигана и го сложете в уред за бавно готвене. В същия тиган сотирайте лука.

5. Когато се охладят, нарежете чушлетата халапеньо на малки парчета.

6. Добавете домата, чушлетата халапеньо, лука и виното при месото в уреда за бавно готвене.

7. Деглазирайте тигана с вода и изсипете соса също при месото. Варете поне 4 ч.

На тамалите:

1. Кипнете вода и свалете от огъня. Накиснете царевичните люспи за 1 ч.

2. Обелете внимателно кочаните царевица и ги изплакнете. Намажете с 1 с.л. масло и увийте отново с люспите. Изпечете във фурната за 40 мин. на 190°С.

3. В кухненски робот, смесете царевичното брашно, зърната от печената царевица, солта, останалото масло, меда, червения пипер и 3 ч.ч. вода. Смесете до хомогенност. Трябва да се получи гъста паста.

4. Намажете с тънък слой от царевичната смес по-дебелата част на накиснатата люспа. Оставете място от едната страна.

5. Добавете няколко с.л. от нарязаното свинско върху царевичната паста.

6. Завийте на руло, като започнете от намазания край. С тънкия край приключете затварянето на пакетчето. След като навиете всички тамали по този начин, ги сложете вертикално в уреда за варене на пара, с отворения край нагоре.

7. Задушавайте 15-20 мин., докато царевичната паста се втвърди.

8. Поднесете върху лист маруля с малко намачкано авокадо и салца.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. hell's kitchen
  2. 632
  3. мента
  4. mus
  5. Коледа
  6. 18
  7. Пак
  8. кураб
  9. 32

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта