Регистрация

Суши Урамаки със сьомга и краставица

Суши Урамаки със сьомга и краставица
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3246

Домашно суши с риба и краставица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз за суши
  • 2 ч.ч. вода
  • 3 листа нори
  • 3 слайса слабоосолена сьомга
  • 1 краставица
  • 1 ч.л. бял сусам
  • 3 с.л. оризов оцет
  • 2 с.л. захар
  • 1/3 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво ориза и изсипете в тенджерка. Залейте с 2 ч.ч. вода, кипнете и намалете огъня на най-слаб. Варете така 15 минути. След това увеличете на среден и варете още 10-15 минути. След това махнете от огъня, вдигнете капака на тенджерката и под него сложете хавлиена кърпа, която да попие излишната влага. Захлупете с капака, за да не влиза кърпата в ориза и оставете така.

2. Направете подправката за ориза като разбиете захарта и солта в оризовия оцет - става бавничко, но се получава. След това с нея залейте ориза и разбъркайте много добре.

3. Застелете си бамбукова рогозка за навиване на суши. Ако нямате, опитайте с друга рогозка, застлана със стреч фолио. После сложете върху него лист нори с гланцовата страна към фолиото.

4. Нарежете краставицата на тънки дълги лентички.

5. Сложете дебел окло 0,5 см пласт ориз на 1 см. от началото на норито по ширина. Нека ширината на оризовото поле е около 3 см. Отгоре положете слайс сьомга, така че да го покрие, а върху него наредете ленти краставица. След това завийте на стегнато руло. Рулото пък разрежете напречно на 6 хапки. Процедурата повторете с останалите нори и ориз.

6. Поръсете със сусам и поднесете на тарелка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта