Регистрация

Сусамово хлебче без месене

Сусамово хлебче без месене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 8513

Домашни питчици с пълнозърнесто брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пълнозърнесто брашно
  • 150 г бяло брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 280 мл суроватка или кисело мляко
  • 140 мл мляко (и допълнително за намазване)
  • 2 с.л. черни или бели семена сусам или равни части от двата вида (и допълнително за поръсване)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 225ºС. Препечете леко сусамовите семена.

2. Пресейте брашното в голяма купа, но върнете и останалите зрънца от ситото.

3. Прибавете захарта, солта и сусамовите семена. Ако ще правите половината с черни, а другите с бели семена, разделете необходимите продукти в две купи.

4. Направете кладенче в центъра на купата и изсипете постепенно суроватката и млякото, докато бъркате с лъжица.

5. Тестото трябва да е меко, но не лепкаво. Извадете го върху набрашнена повърхност и омесете много леко - само колкото да оформите питка.

6. Намажете с мляко и поръсете със сусамови семена. С помощта на остър нож направете кръст отгоре и сложете питките в тавичка за печене.

7. Печете на 225ºС за 15 мин., след това намалете фурната на 200ºС и печете още около 25 мин. При почукване на долната коричка, трябва да се чува кух звух.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
2
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта