Регистрация

Пролетни хлебчета с пресен чесън



Пролетни хлебчета с пресен чесън
Средно   |   Порции 2 питки   |   Видяна: 1768

Чеснови хлебчета с масло и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Готвим с Милена, като правим вкусен хляб с пролетен аромат на пресен чесън и свеж магданоз. Елегантните и лесни багети са идеална компания на зеленчукови супи, омлети, пържени зеленчуци. Също така могат да се приготвят и за сутрешна или следобедна закуска, която обаче застрашава свежия дъх, така че трябва да се прецени ситуацията.

За начало жива мая се разтваря със захар и малко брашно в мляко до активиране. Следва да добавим сместа при брашното и да замесим еластично нелепнещо тесто, в което дори не се слага мазнина. Ако обаче решите, че ви е нужна, можете да капнете малко олио или зехтин. Все пак багетите са вид селски хляб, който се прави с малко продукти.

Следва направата на плънката, за която се разтапя масло, а след това с него се заливат наситнени магданоз и пресен лук. Съотношението между зеленините решавате вие. Втасалото тесто се оформя на хлебчета, които се поставят в тава за печене. По дължина се прави прорез, който представлява цепката за пълнене. След като поместим зеленините в нея, намазваме коричката с разбито яйце и за ужас на всички традиционалисти - слагаме питките в студена фурна, нагласена на 180 градуса. Остава само да изчакате хлябът да се изпече.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта