Регистрация

Сурова маринована риба с лук и кетчуп

Сурова маринована риба с лук и кетчуп
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 905

Домашно маринована риба в доматен сос с оцет, лук, захар и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 мл кетчуп
  • 150 мл вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • зърна бахар и пипер (черен или меланж)
  • 1 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 3 с.л. олио
  • 2 дафинови листа
  • 1 глава лук
  • 500 г свежо рибно филе, което може да се консумира сурово (риба тон, бяла риба, треска, херинга, скумрия или друга по избор)

Начин на приготвяне:

1. Изсипете кетчупа в касерола. Налейте водата, добавете солта, захарта, оцета, зърната бахар и пипер, горчицата, олиото и дафиновите листа и подгрейте до кипване. Бъркайте.

2. След 5-6 минути кипене на слаб огън, махнете от котлона и охладете.

3. Лука нарежете на тънки полумесеци. Прехвърлете в купа.

4. Рибното филе нарежете на хапки като почистите от перки, кости и люспи, ако има такива. Прехвърлете в купата при лука.

5. Залейте с доматения сос и разбъркайте. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 12 часа.

6. Извадете от хладилника и хапвайте директно без термична обработка като мезе, топинг на сандвичи или предястие. Можете да добавите към салата.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта