Регистрация

Киндзмари - маринована бяла риба по грузински

Киндзмари - маринована бяла риба по грузински
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1311

Маринована риба с оцет и чесън в стил рибена разядка или рибено мезе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от бяла риба
  • връзка пресен кориандър (може магданоз вместо него)
  • 1-2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 100 мл оцет
  • 200 мл вода
  • 6 дафинови листа
  • 8 стръка копър

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете наситнените листенца на кориандъра, намачкания на паста чесън, 1/2 ч.л. сол и 1/3 ч.л. черен пипер. Разбъркайте, залейте с оцета и дръпнете настрана.

2. Рибата нарежете на хапки. Ако има кости, ги махнете. Хапките не трябва да са много малки.

3. В тенджера с капак сложете водата да кипва, като добавите в нея дафиновите листа и стръкчетата копър (цели). Щом заври добавете парчетата риба и захлупете с капак. Оставете да се сварят за 5 минути на умерен огън.

4. Извадете рибата от водата, а самата вода пресипете в съда с кориандъра и оцета (само водата от варенето - без дафиновите листа и копърените стръкове). Готовите рибни хапки залейте с маринатата. Покрийте с капак или стреч фолио съда и бутнете в хладилник за 5-6 часа. После хапвайте студено. Това е традиционно грузинско мезе.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта