Регистрация

Маринована сурова риба за директно хапване

Маринована сурова риба за директно хапване
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1641

Маринована риба, която може да се яде сурова.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от бяла риба, риба тон или друг вид по желание
  • 5 глави лук
  • 5 скилидки чесън
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. оцет
  • 2 ч.л. сол
  • сух кориандър, червен и черен пипер по около 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от костици, ако има такива. Нарежете на хапчици.

2. Посолете рибното филе, настискайте със солта и прехвърлете в купа. Залейте със соевия сос и оцета, разбъркайте и оставете в хладилника за 2 часа.

3. Поръсете захарта, разбъркайте отново и приберете за още час.

4. Добавете наситнения лук, намачкания чесън и подправките, разбъркайте и приберете в хладилника за 12 часа. След това можете да консумирате директно в рамките на 6 дни. Съхранявайте на студено.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта