Регистрация

Сотирани картофи с яйца и чесън

Сотирани картофи с яйца и чесън
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 919

Картофи соте с чесън, лук и чушка, поднесени със запържени яйца в същия тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • 1 неголяма глава лук
  • 1 червена чушка
  • 1-2 скилидки чесън
  • 3 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 1 ч.л. сол (равна) и 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. червен пушен пипер (или обикновен, ако нямате пушен)
  • 2 яйца + сол и пипер
  • листа копър

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте добре и гответе с обелката, ако не е прекалено дебела. Разрежете на половинки, всяка половинка надлъжно на четвъртини, а после напречно на кубчета с големината на хапка.

2. Прехвърлете в тенджера, поръсете с 1 с.л. сол и залейте с вода. Кипнете и варете 10 минути. Отцедете от водата след това.

3. Докато картофите се варят нарежете на ситно лука и на много ситно чесъна. Чушката нарежете на кубчета.

4. Изсипете в тиган  1 с.л. от олиото и разтопете на умерен огън в него маслото. Сипете картофите и бъркайте периодично 10 минути.

5. Добавете чушката, лука и чесъна, подправете с 1 ч.л. сол и червения пипер и оставете да се готви още 5 минути. През това време наситнете магданозените листа.

6. Дръпнете картофките в едната страна на тигана, а в другата добавете 2 с.л. олио. Отгоре чукнете яйцата, поръсете със сол и пипер на вкус и оставете да се запържат до желаната от вас готовност. Най-вкусно е идеално изпържен белтък с рохък жълтък.

7. Прехвърлете блюдото в 1 или 2 порции и поръсете с пресен копър. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта