Регистрация

Сос за паста с домати, гъби и месо

Сос за паста с домати, гъби и месо
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 6502

Традиционна италианска плънка за паста.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 домата (за предпочитане пресни)
  • целина
  • лук
  • шепа гъби
  • зелена чушка
  • патладжан
  • праз лук
  • краставица
  • чесън
  • зехтин
  • 150 гр. пилешка кайма
  • 200 гр. телешка кайма
  • 150 гр. бекон (по желание)
  • шепа спанак (по желание)
  • консерва доматен сос
  • подправки по избор (копър, пипер, босилек, риган, магданоз и др.)

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тенджерка и добавете около 1 с.л. зехтин. Добавете чесъна и каймата. Запържете като разбърквате до покафеняване на месото.

2. Добавете нарязаните на кубчета зеленчуци и гответе до омекване.

3. Добавете подправките и доматения сос.

4. Гответе още няколко минути и поднесете с паста по избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта