Регистрация

Паста с пилешко и сметана

Паста с пилешко и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1709

Спагети с бял сос, пилешко месо и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет (500 г) паста от вид по избор
  • сол и пипер на вкус
  • 4 стръка пресен босилек
  • олио за пържене
  • 500 мл сметана (готварска)
  • 500 г пилешки гърди
  • 400 г гъби
  • 2 глави лук
  • 150 г пармезан или друго жълто сирене по избор

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото филе на хапчици и обтрийте със сол и пипер. Покапете със зехтин и оставете настрана.

2. Измийте гъбите и ги нарежете на полумесеци. Лука наситнете.

3. Сгорещете много голям тиган и запечатайте в него пилешкото. Извадете и в същия тиган сгорещете 2-3 с.л. олио. Запържете лука до прозрачност и добавете гъбите. Гответе докато течността им се позипари. Овкусете със сол и пипер.

4. Вкарайте пилешкото месо в тигана и залейте със сметаната. Намалете огъня на много слаб и оставете да къкри 30 минути.

5. На 15-тата минута от готвенето, кипнете 5 литра вода, сложете 1 с.л. сол и сварете в нея пастата според описанието на опаковката. Докато пастата се вари - рендосайте жълтото сирене и наситнете босилека. Добавете половината босилек и кашкавал при месото. Другата половина си запазете за поръсване при сервиране.

6. Готовата паста отцедете през гевгир и вкарайте в тигана. Разбърквайте докато се омеша добре със соса.

7. Прехвърлете в индивидуални порции и отгоре поръсете босилек и жълто сирене. Аз направих грешката първо да разпределя пастата в чинии, а след това да залея със соса, но ми обясниха, че в кулинарията не се прави така.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта