Регистрация

Сос със сирене, гъби и лук чивас

Сос със сирене, гъби и лук чивас
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2918

гъбен сос с мляко и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 1 + ½ чаша мляко
  • 2 чаши настъргано сирене
  • 1 скилидка чесън, счукана
  • 1 чаша гъби
  • 1 връзка лук чивас, нарязани на ситно
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Запечете чесъна в тиган, докато покафенее.

2. Сложете при него гъбите, овкусете със сол и пипер и оставете на огъня, докато пуснат соковете си и отново ги попият.

3. Извадете гъбите и оставете настрана.

4. Загрейте масло в тиган.

5. Добавете брашно и гответе няколко минути, като бъркате непрекъснато, за да сте сигурни, че сместа няма да загори.

6. Добавете 1 чаша мляко и загрейте бавно сместа, докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато.

7. Добавете сиренето и гъбите.

8. Когато сиренето се разтопи, сложете останалото мляко, докато постигнете нужната гъстота на соса.

9. Разбъркайте вътре нарязания лук чивас.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта