Сос със сирене, гъби и лук чивас
гъбен сос с мляко и масло.
Необходими продукти:
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. брашно
- 1 + ½ чаша мляко
- 2 чаши настъргано сирене
- 1 скилидка чесън, счукана
- 1 чаша гъби
- 1 връзка лук чивас, нарязани на ситно
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Запечете чесъна в тиган, докато покафенее.
2. Сложете при него гъбите, овкусете със сол и пипер и оставете на огъня, докато пуснат соковете си и отново ги попият.
3. Извадете гъбите и оставете настрана.
4. Загрейте масло в тиган.
5. Добавете брашно и гответе няколко минути, като бъркате непрекъснато, за да сте сигурни, че сместа няма да загори.
6. Добавете 1 чаша мляко и загрейте бавно сместа, докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато.
7. Добавете сиренето и гъбите.
8. Когато сиренето се разтопи, сложете останалото мляко, докато постигнете нужната гъстота на соса.
9. Разбъркайте вътре нарязания лук чивас.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ