Регистрация

Аиоли с печен чесън

Аиоли с печен чесън
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2739

Страхотен чеснов сос за пици, меса, сирена и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 глави чесън
  • сол
  • зехтин
  • 8 жълтъка
  • 3 лимона, изцедени
  • 2 ч.ч. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С.

2. Отрежете сухото крайче на всяка глава чесън, за да не прегори във фурната. Сложете главите чесън в тавичка, наръсете ги със зехтин и ги печете около 45 минути или докато започнат да се зачервяват отвън и да отделят сос.

3. Оставете чесъна да поизстине, извадете скилидките от всяка глава и ги прехвърлете в купа.

4. Прибавете сол (около 2 с. л.) и намачкайте с вилица чесъна и солта.

5. В отделна купа разбийте с миксер жълтъците с лимоновия сок.

6. Без да спирате да бъркате, прибавете на тънка постоянна струйка зехтина и продължете да бъркате до получаването на гъста кремообразна смес.

7. Прибавете намачкания чесън със солта и продължете да бъркате до получаването на хомогенна смес.

8. Овкусете със сол.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта