Солянка - руска супа с няколко вида колбас
Сладко-кисела супа със салам, кисели краставички и доматен сос.
Необходими продукти:
- 1 морков
 - 1 глава лук
 - 4 кисели краставички
 - 150 г желирано телешко (език или варено месо - вакуумирана опаковка)
 - 80 г салам тип шпеков
 - 3-4 слайса шунка
 - 1 кренвирш
 - 3-4 слайса бекон
 - 2 с.л. олио
 - 3 с.л. доматено пюре
 - 2 л бульон
 - 1-2 скилидки чесън
 - сол и пипер на вкус
 - 1,5 с.л. захар
 - 1,5 с.л. каперси
 - маслини (около 150 грама)
 - лимон, сметана и магданоз за поднасяне по желание
 
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, моркова и киселите краставички.
2. Нарежете на хапчици всички видове колбаси и месо.
3. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо само лука, после добавете моркова, а след 3-4 минути и киселите краставички. След още 4 минути добавете доматената паста и залейте със 150 мл топъл бульон. Разбъркайте и прехвърлете в тенджера.
4. Добавете захарта и колбасите. Изчакайте да кипнат, налейте още 250 мл бульон и варете под капак 10 минути.
5. Добавете наситнения чесън, каперсите и маслините. Налейте и останалия бульон, овкусете със сол и пипер и гответе още 10 минути вече без капак.
6. Поднесете с резени лимон, лъжичка заквасена сметана и поръска от наситнен пресен магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ