Солени бонбони със сирене и шамфъстък
Сиренени бонбони с плънка от стафиди и коричка от ядки.
Необходими продукти:
- 2 опаковки крем сирене (общо 250 грама)
- 100 г бяло сирене
- 100 г извара
- 200-250 г шамфъстък (или други ядки по избор - бадеми, орехи, лешници)
- едри стафиди без костилки
Начин на приготвяне:
1. Крем сиренето разбийте с вилица до гладкост.
2. Натрошете в него бялото сирене на ситно и добавете изварата. Разбъркайте много добре и приберете в хладилник за 30 минути.
3. Ядките натрошете на едро. Стафидите попарете с вряла вода за 15 минути и след това отцедете.
4. С мокра ръка гребвайте от сиренената смес, разстилайте в дланта си, слагайте по стафида в средата и след това с въртеливи движения оформяйте топче. Редете в тава. Приберете в хладилник за още 30 минути.
5. Стегнатите топчета овалвайте в натрошените ядки и редете в бонбониера. Съхранявайте в хладилник до момента на поднасянето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ