Регистрация

Солени бонбони със сирене и шамфъстък

Солени бонбони със сирене и шамфъстък
Лесно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 2506

Сиренени бонбони с плънка от стафиди и коричка от ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 опаковки крем сирене (общо 250 грама)
  • 100 г бяло сирене
  • 100 г извара
  • 200-250 г шамфъстък (или други ядки по избор - бадеми, орехи, лешници)
  • едри стафиди без костилки

Начин на приготвяне:

1. Крем сиренето разбийте с вилица до гладкост.

2. Натрошете в него бялото сирене на ситно и добавете изварата. Разбъркайте много добре и приберете в хладилник за 30 минути.

3. Ядките натрошете на едро. Стафидите попарете с вряла вода за 15 минути и след това отцедете.

4. С мокра ръка гребвайте от сиренената смес, разстилайте в дланта си, слагайте по стафида в средата и след това с въртеливи движения оформяйте топче. Редете в тава. Приберете в хладилник за още 30 минути.

5. Стегнатите топчета овалвайте в натрошените ядки и редете в бонбониера. Съхранявайте в хладилник до момента на поднасянето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта