Регистрация

Солени бонбони от черен дроб

Солени бонбони от черен дроб
Средно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 993

Бонбони от месо с плънка от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г черен дроб (телешки или свински)
  • 1 голяма глава лук
  • 1 морков
  • 100 г кашкавал
  • 100 г масло
  • сол, черен и лют пипер на вкус
  • магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Дробът измийте, нарежете на парченца и запържете в 20 грама от маслото. Овкусете със сол и пипер и минете през месомелачка. Залейте с още 30 грама разтопено масло, замесете кайма и приберете в хладилника.

2. Моркова рендосайте, а лука наситнете. Задушете в 10 г масло, овкусете със сол и пипер и минете през месомелачка. Разбъкайте с половината от рендосания кашкавал и добавете наситнен пресен магданоз по желание.

3. С ръце от дробчетата оформяйте сплеснато топче, завивайте в него част от зеленчуковата плънка, въргаляйте между дланите си докато топчето стане кръгло като бонбон и след това по желание овъргаляйте в останалия ренодсан кашкавал или в наситнени пресни билки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта