Солена торта тип салата с риба, картофи и яйца
Красив ордьовър от сьомга с варени картофи, майонеза, краставица, яйца и лук.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 4 яйца
- 400 г картофи
- 1 краставица
- листа къдрава зелена салата или маруля - важното е да е къдрава
- 1 опаковка - около 100 мл майонеза
- 200 г филе сьомга или друго тънко рибно филе на слайсове по желание
- 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите и яйцата да се сварят.
2. Нарежете лука на възможно най-ситно. Залейте с 2 с.л. лимонов сок и оставете да се маринова за 15-тина минути или повече - докато му дойде времето.
3. Краставицата почистете и рендосайте. Рендосайте сварените картофи и сварените белтъци и жълтъци, като всеки продукт е в отделна купичка. Посолете белтъците, жълтъците и картофите.
4. Сложете ринг от форма за торти с диаметър 20 см. в плато или пък малки рингове за ордьоври в индивидуални порции и на първи пласт разпределете рендосаните картофи. Отгоре намажете с 2/3 с.л. майонеза.
5. Отгоре сложете половината от рибата, като предварително я наситните. Запазете си най-тънките и дълги слайсове за украсата. Върху тъничкия пласт риба разпределете маринования лук. Отгоре пак намажете с майонеза.
6. Следва краставица, майонеза, рендосаните жълтъци, майонеза и белтъците. Заравнете хубаво и приберете за 15 минути в хладилник, за да се стегне.
7. Вземете най-горната къдрава част на листа зелена салата или други зелени листенца и оформете на розички като завивате. Направете същото и със слайсовете риба. Подредете върху тортата и дръжте в хладилник до момента на сервиране.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ