Регистрация

Слепени маслени сърчица с мармалад

Слепени маслени сърчица с мармалад
Средно   |   Порции 16-18 двойни сладки   |   Видяна: 794

Любовни курабийки с масло и мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г брашно
  • 125 г масло (1 малка бучка)
  • 75 г захар
  • 1 яйце
  • щипка сол
  • 1 жълтък + 1 ч.л. захар
  • мармалад по желание
  • пудра захар по желание

Начин на приготвяне:

1. Брашното пресейте в купа и рендосайте в него студеното масло. След това с ръце претрийте на трохи.

2. Добавете захарта, минете пак трохите през ръце, след това чукнете яйцето, добавете щипка сол и месете докато цялото брашно се абсорбира. Помесете още малко докато се получи тесто. Нормално е леко да се нацепва. Оформете го на топка и приберете в хладилника за 20-30 минути.

3. Извадете тестото от хладилника. Откъснете си лист хартия за печене, върху който да месите. Набрашнете го, прехвърлете тестото върху него и с точилка го разточете на кора с дебелина около 1-1,5 см.

4. Застелете тава с хартия за печене. С формички за сладки изрежете сърчицата и ги подредете с отстояние върху хартията. Тези сладки са подходящи за всякакви формички и поводи. Намажете подредените сладки с разбит жълтък, поръсете с малко захар и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути. Не пипайте сладките преди да са се охладили.

5. След охлаждане можете да слепите с мармалад. Ако сте използвали формички с дупка, можете да си направите хубави слепени фигурки, от които се подава сладко. На финала по желание поръсете с пудра захар за разкош.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта