Регистрация

Слепени маслени сладки с какао

Слепени маслени сладки с какао
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4244

Какаов десерт с бял шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За какаовото маслено тесто:

  • 175 г брашно
  • 30 г какао на прах
  • 50 г пудра захар
  • 1/4 ч.л. сол
  • 125 г неосолено масло (студено)
  • 1 жълтък
  • 1 с.л. ледена вода

За белия шоколадов ганаш:

  • 200 г бял шоколад
  • 2 с.л. гъста сметана

Начин на приготвяне:

На масленото тесто:

1. В кухненски робот смесете брашното, какаото на прах, захарта и солта до хомогенност.

2. Нарежете охладеното масло (важно е да не бъде топло) на малки кубчета и го прибавете в робота. Разбийте докато получената смес стане на трохи.

3. Разбийте леко яйцето с ледена вода и го сложете в робота. Отново разбийте, докато се получат бучки.

4. Извадете така полученото тесто и го омесете на ръка.

5. Увийте тестото в найлонова торбичка и го оставете да престои в хладилника за поне 30мин.

6. Загрейте предварително фурната на 180ºC.

7. Извадете тестото и го разточете на слой с дебелина около 1/2 см. Можете да използвате найлоново фолио, вместо брашно, за да разточите тестото - по този начин няма да пресъхне прекалено от допълнителното брашно. Поставете едно парче фолио върху работната си повърхност, отгоре сложете тестото, а върху него друго парче фолио и разточете до необходимата дебелина.

8. Изрежете желаните формички от тестото.

9. Печете в загрятата фурна около 10 - 12 мин.

10. Преди да слепите бисквитките с ганаш, изчакайте да се охладят.

На ганаша:

1. Сложете шоколада и сметаната в купа върху съд с кипяща вода и ги разбъркайте до получаването на гладък крем.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта