Регистрация

Слепени сладки - алфахор

Слепени сладки - алфахор
Трудно   |   Порции 8   |   Видяна: 5320

Южноамерикански бисквити с млечен карамелен крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. масло
  • 1 жълтък
  • 1/3 ч.ч. вода
  • 1/8 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • карамелизирано подсладено мляко*
  • пудра захар

*За карамелизираното подсладено мляко:

  • 1 консерва евапорирано мляко
  • 1 консерва кондензирано мляко
  • 4 с.л. захар
  • 1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното и бакпулвера.

2. Прибавете разтопеното масло, жълтъка, водата и солта, като разбърквате с ръце.

3. Направете диск и го увийте в найлоново фолио. Оставете в хладилника за около час.

4. Включете фурната на 180ºС.

5. Разточете тестото върху набрашнена повърхност на пласт с дебелина около 0,6 см. Изрежете малки кръгове с диаметър около 5 - 6 см, като имате предвид, че ще се свият при печене.

6. Печете във фурната докато покафенеят леко - 4-5 мин. от всяка страна, в зависимост от фурната. Ако започнат да се надигат, може леко да ги притиснете.

7. Охладете върху решетка.

8. През това време остържете вътрешността на шушулката ванилия и я сложете заедно със семената в смес от евапорираното мляко, кондензираното мляко и захарта в голяма тенджерка.

9. Варете на много слаб огън, като не спирате да разбърквате до получаването на гъст крем, с който ще слепите сладките.

10. Извадете шушулката ванилия и слепете сладките две по две.

11. Поръсете с пудра захар и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта