Регистрация

Сладкиш с банани и орехи

Сладкиш с банани и орехи
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 2852

Плодов кекс с ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 средни банана, около 350 г
  • 175 г орехи
  • щипка сол
  • 1 пълна ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. смляна канела
  • 110 г обикновено брашно
  • 110 г пълнозърнесто брашно
  • кората на 1 портокал
  • кората на 1 лимон
  • 110 г масло, размекнато
  • 175 г тъмна кафява захар
  • 2 големи яйца
  • 1 с.л. тръстикова захар

Начин на приготвяне:

1. Намаслете 900-грамова формичка за кекс и загрейте фурната до 180ºС.

2. Когато фурната се затопли, разпределете орехите върху плитка тавичка за печене и ги запечете сухи за 7-8 мин. Когато се изпекат, извадете от фурната и ги оставете да се охладят няколко минути. След това ги нарежете на едри парчета и заделете.

3. В малка купа намачкайте с вилица на пюре 3 от бананите и нарежете останалите на парчета с дебелина 1 см.

4. Сложете брашното, солта, бакпулвера и канелата в сито и ги пресейте в голяма купа.

5. Прибавете останалите продукти в купата, освен бананите и ядките, и с помощта на електрически миксер, разбийте сместа до гладкост.

6. Внимателно прибавете нарязаните банани и ядки. Ако прецените, капнете малко мляко, за да се смеси по-добре. Сместа трябва да се получи достатъчно гъста, че да е необходимо леко да ударите лъжицата в ръба на купата, за да се отдели тестото от нея.

7. Изсипете така получената смес в приготвената тавичка и поръсете с тръстиковата захар. Сложете тавичката в средата на фурната и печете 1 1/4 до 1 1/2 часа, докато кейкът стане еластичен в средата.

8. Извадете от фурната и оставете да се охлади в тавичката за 5 мин. преди да го обърнете върху решетка. Оставете да се охлади напълно преди да поднесете или да го нарежете, за да не се натроши.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта