Регистрация

Бананов сладкиш с какао и шоколадова глазура

Бананов сладкиш с какао и шоколадова глазура
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1921

Кекс с банани, аромат на ванилия и коняк и заливка от шоколад с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 1,5 ч.ч. пудра захар
  • 250 грама маргарин
  • 50 грама нишесте
  • 50 грама какао
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 2 с.л. коняк
  • 1 банан
  • ванилова есенция на вкус

За декорация:

  • 100 грама шоколад
  • 40 грама масло
  • 50 мл мляко

Начин на приготвяне:

1. С помощта на миксер разбийте маргарина на пяна с пудрата захар и добавете яйцата, солта и коняка.

2. Пресейте брашното заедно с какаото, бакпулвера, ванилията и нишестето и след това бавно прибавете прахообразната смес към яйчената при непрестанно разбъркване.

3. В намазнена и набрашнена продълговата форма за кексове изсипете половината смес, след това сложете банана цял, но обелен и залейте с другата част.

4. Печете в средата на фурна без вентилатор, предварително загрята на 180 градуса за 1 час. Не отваряйте фурната през това време, защото ще спадне десерта. След това обърнете кекса върху поднос.

5. Глазурата пригответе чак след като кексът е добре охладен. Разтопете шоколада, добавете в него млякото и маслото и залейте сладкиша. Приберете в хладилник за минимум час, за да стегне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта