Регистрация

Сладкиш със сливи и ванилия

Сладкиш със сливи и ванилия
Трудно   |   Порции 8   |   Видяна: 270

Пай със сини сливи и сметанова плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 пресни сини сливи
  • 175 г захар за тестото + 50 г за плънката
  • 180 мл сладкарска сметана от 10%
  • 3 жълтъка + 1 за плънката
  • 2 с.л. брашно
  • суров боб за печене (морска сол или камъни, ако имате такива)
  • 2 с.л. картофено или царевично брашно
  • 1 пакет ванилова захар
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Замесете тесто от трите жълтъка със захарта, брашното и маслото. Оставете в хладилник за 30 минути.

2. Намаслете дъното и стените на кръгла формичка за сладкиши. На дъното ѝ разстелете хартия за печене.

3. Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. и покрийте с нея дъното и стените на съда. Оставете за още 15 минути в хладилника.

4. Загрейте фурната на 180 градуса. Върху тестото сложете втори лист пергаментова хартия, а отгоре ѝ насипете сурови бобени зърна или морска сол. Печете така за 15 минути, после махнете боба и горния пергамент и допечете още 10 минути.

5. Сините сливи измийте и разполовете, като извадите костилките. Наредете ги НЕ плътно върху запечената кора. Можете да ги нарежете и на по-малки парчета, ако така ще ви хареса повече.

6. Разбийте останалия един жълтък със сметаната, захарта за плънката, ваниловата захар и царевичното брашно.

7. С получения крем залейте сладкиша и печете още 50 минути на 160 градуса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта