Регистрация

Ябълков пай с масло, канела и ванилия

Ябълков пай с масло, канела и ванилия
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5686

Вкусен пай с ябълки и ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 големи зелени ябълки (малко над 1 кг), обелени, нарязани на четвъртинки, без сърцевина и нарязани на тънки филийки
  • 2 ч + 2 с.л. захар
  • 2 ч.л. смляна канела
  • 2 с.л. + 3 ч.ч. обикновено брашно
  • 2 с.л. пресен лимонов сок
  • 2 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 големи яйца
  • 1/2 ч.ч. (1 бучка) несолено масло, разтопено, охладено
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180°С. Намажете с масло тавичка с размери 33x22,9x5 см. Сложете ябълките в голяма купа. Прибавете 1 ч.ч. захар, канела, 2 с.л. брашно и лимонов сок и разбъркайте, за да се смесят добре.

2. В средна купа разбъркайте 1 ч.ч. захар, 3 ч.ч. брашно, бакпулвер и сол. Разбийте яйцата, разтопеното масло, 1/2 ч.ч. вода и екстракта от ванилия в малка купа докато се хомогенизират. Прибавете яйчената смес към сухите продукти и бъркайте докато се оформи плътно тесто. Разпределете 1 3/4 ч.ч. тесто по дъното на тавата. Залейте с ябълковата смес. Насипете оставащото тесто с лъжица равномерно върху ябълките. Поръсете с оставащите 2 с.л. захар. Покрийте тавичката здраво с фолио.

3. Печете пая покрит за 30 мин. Махнете фолиото и печете до златисто-кафяво и докато ябълките омекнат, още около 45 мин. Извадете тавичката и сложете върху решетка да се охлади за 30 мин.

4. Нарежете пая на квадратчета докато е топъл поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта