Регистрация

Скариди с пролетен чесън и гъби шитаке

Скариди с пролетен чесън и гъби шитаке
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2156

Пържени морски дарове със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 връзка пролетен чесън
  • 250 г скариди
  • 8 сушени гъби шитаке
  • 12 печурки
  • 2 моркова
  • 1 ч. л. счукан чесън
  • 1 ч. л. джинджифил на ленти
  • кориандър
  • чили
  • 1 + 2 с. л. фъстъчено олио
  • 2 ч. ч. сварен жасминов ориз

За маринатата:

  • 1/4 ч. ч. китайско вино
  • 1 ч. л. джинджифил на ленти
  • 1 ч. л. счукан чесън
  • 1 с. л. сусамово олио
  • 3 с. л. соев сос
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. захар

Начин на приготвяне:

1. Накиснете сушените гъби шитаке в купа с гореща вода за 30 мин.

2. Смесете необходимите продукти за маринатата в купа и добавете скаридите. Оставете за 30 мин.

3. Нарежете морковите на жулиени колкото кибритени клечки (около 5 см дълги.)

4. Измийте пролетния чесън и нарежете с дължината на морковите.

5. Нарежете печурките на тънки филийки.

6. Отцедете гъбите шитаке. Махнете пънчетата и ги нарежете на тънки филийки.

7. Загрейте 1 с. л. фъстъчено олио в уока на силен огън докато запуши.

8. Извадете скаридите от маринатата и запържете 3 мин. или докато се навият. Извадете скаридите и заделете.

9. Прибавете оставащата марината в уока и изчакайте да се сгъсти. Заделете.

10. Загрейте 2 с. л. фъстъчено олио в ока на силен огън докато започне да пуши. Прибавете джинджифиловите ленти и чесъна и запържете леко.

11. Прибавете морковите и печурките, пържете още 2 мин.

12. Сложете нарязаните гъби шитаке и маринатата и пържете 1 мин.

13. Прибавете пролетния чесън и сготвените скариди и запържете 1 мин.

14. Сложете в чиния, украсете с кориандър и нарязано червено чили и поднесете с жасминов ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта