Регистрация

Солено-кисели скариди

Солено-кисели скариди
Лесно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 2008

Скариди, овъргаляни в подправки и запържени с вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   скариди (количеството е по желание), почистени и обелени
  •   1 скилидка чесън, нарязан
  •   1/3 чаша лимонов сок
  •   ½ чаша брашно
  •   1 супена лъжица риган
  •   1 чаена лъжица черен пипер
  •   ¼ чаша бяло вино или вода
  •   зехтин
  •   щипка сол
  •   ¼ чаша соев сос

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина в тиган.

2. В отделна купа смесете ригана, пипера и брашното. Овъргаляйте скаридите в тази смес.

3. Пържете ги в тигана, заедно с чесъна.

4. Добавете лимоновия сок и продължете да пържите скаридите.

5. Добавете бялото вино/водата, както и остатъка от брашното, в която са овъргаляни скаридите.

6. Гответе докато соса се сгъсти и добавете соевия сос.

7. Сервирайте върху спанак, ориз или паста.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта