Регистрация

Скариди със сол и черен пипер

Скариди със сол и черен пипер
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2112

Скариди с чесън и зелен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г големи скариди с главите
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 3 скилидки чесън, нарязани
  • зелен лук, нарязан на 6-см. парчета
  • зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте скаридите и с кухненска ножица изрежете дългите антени и острите мустаци на главите.

2. В голям тиган загрейте малко зехтин и прибавете чесъна. Когато усетите аромата му, прибавете скаридите и ги запържете за кратко. Овкусете ги със сол и черен пипер и добавете оцета. Покрийте и оставете да кипне.

3. След около 10 минути свалете капака и оставете течността да се изпари, а през това време обърнете скаридите. Добавете нарязания зелен лук. Скаридите са готови когато добият ярко оранжев цвят (да няма никакви сиви местенца).

4. Охладете и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта