Регистрация

Свинско с ечемик, лук и моркови

Свинско с ечемик, лук и моркови
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 585

Свинско месо с жито, черен чай и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г свинско месо - може и да е малко шаренко за по-вкусно
  • 2 големи глави лук
  • 1 голям морков
  • 2 с.л. олио
  • 90 г масло
  • 1 ч.ч. от 250 мл грухана пшеница
  • 3 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • 2 дафинови листа
  • 1 с.л. брашно
  • 400 мл бульон или вода
  • 150 мл черен чай + 1/3 ч.л. сол + 1/3 ч.л. черен пипер
  • листата на връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Едната глава лук нарежете на средни по размер кубчета. Другата разрежете на две парчета, като едното да бъде малко по-голямо. Моркова обелете и нарежете на 4 надлъжни парчета. След това нарежете напречно на тънки резенчета. Свинското нарежете на хапки. Пшеницата изсипете в купа и залейте с вода. Оставете настрана.

2. Сгорещете 2 с.л. олио и 40 г от маслото в голям тиган на умерен огън. Изсипете нарязаната глава лук и моркова и бъркайте 7 минути. Добавете свинските хапки и гответе още 10 минути при периодчино мешане, за да се запечатат от всички страни.

3. Поръсете със сол, двата вида пипер, добавете дафиновия лист и ръснете брашното. След минута мешане залейте с 400 мл бульон или вода. Оставете да се готви под капак като леко намалите огъня.

4. Пшеницата измийте и изсипете в касерола. Залейте с 600 мл вода и пуснете по-малкото парче от отрязания лук. Оставете да се вари под капак на умерен огън около 40 минути.

5. Разтворете си пакетче черен чай в 150 мл вода и запарете. По-голямото парче лук нарежете на кубчета, а след това имате 10-тина минути време, преди да трябва да се върнете отново над печката.

6. В тиган сгорещете на умерен огън маслото. Изсипете кубчетата лук и гответе 5-6 минути. Добавете пшеницата и залейте с чая. Овкусете с по 1/3 ч.л. сол и пипер и бъркайте 5-6 минути.

7. Изсипете пшеницата в големия тиган при свинското и размешайте. Изключете котлона, но оставете ястието на него.

8. Наситнете листата магданоз, поръсете и поднесете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта