Регистрация

Пилешка каша с пшеница и масло

Пилешка каша с пшеница и масло
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 808

Каша от пиле с пшеница или жито с пилешко месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле около 1,3 кг
  • 3 л вода
  • 900 г пшеница (жито за готвене)
  • 1 с.л. сол
  • масло
  • черен и лют пипер по желание при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Измийте пилето и го разделете на 2-3 части.

2. Залейте с водата, изчакайте да кипне и отпенете.

3. Измийте пшеницата и изсипете в тенджерата. Намалете огъня на слаб и оставете да къкри едва-едва 5 часа - до пълно разваряване на пшеницата.

4. Извадете пилешкото от тенджерата с щипки, изчакайте да се охлади, като през това време пшеницата продължава да къри или почти да ври.

5. Почистете пилешкото от кокалите и накъсайте на влакна като за каша. Върнете в тенджерата. Водата трябва да е напълно абсорбирана или поне на 85%. Добавете солта.

6. Разбъркайте много добре докато се получи каша. Махнете от котлона.

7. Поднесете със заливка от разтопено масло, поръска от млян черен пипер по желание и още сол при необходимост.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта