Регистрация

Свинска пача на супа и в желиран вариант



Свинска пача на супа и в желиран вариант
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2587

Супа от желирани свински уши и свински крачета в бульон с аромат на чесън, пипер и дафинов лист.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пача от свинско месо - традиционна народна супа за студеното време и празниците, на които се прекалява с алкохола. Наред с шкембе чорбата, пачата е онзи еликсир за изтрезняване, който намества "чакрите" след злоупотреба. Името звучи селско и отживяло, но пък има начин да се сервир като модерна желирана храна, която освен вкусна и атрактивна за чужденците, е и доста красива на вид. Пък и няма измама - полезна е заради високото си съдържание на колаген, който прави кожата млада и сияйна. Как се прави пача - показва Иван Звездев в канала Кухнята на Звездев.

Първо свински уши и крачета се почистват от косъмчета и влакна и се поставят в тенджера. Заливат се със студена вода и се варят един час. Можете да отпените на 5-тата минута от вренето, но не и след това, за да не изхвърлите желиращите вещества от бульона. След 60-70 минути варене в супта се добавят пипер на зърна, намачкан чесън и дафинови листа. Готви се още 20-30 минути.

Следва бульонът да се прецеди, а месцето да се наситни. Ако ще сервирате топла пача, просто поднесете смесеното месо с прецедения бульон, като овкусите с още малко черен пипер и сервирате купичка от наситнен чесън в оцет, че да си капне всеки колкото му е вкусно. Ако искате да покажете по-голямо кулинарно майсторство, разпределете в купички по няколко кръгчета моркови, по стръкче магданоз, нарязаните свински месца и залейте с бульона. Оставете на студено за няколко часа и ще получите идеално естествено желе с месо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2-4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта